Voor heerlijke kombu-soepbouillon, miso soep of andere gerechten.
Maak heerlijke, authentieke, vegetarische dashi-soepbouillon met deze gedroogde dashi kombu-kelp. Deze kombu-kelp is gemaakt van gedroogd kombu-kelp-zeewier en zit van nature vol met de L-glutamaten die Japans eten zijn rijke, vlezige umami-smaak geven.
Kombu kelp zeewier is 1 van de meeste gebruikte zeewieren in Japanse of Koreaanse keuken; het is bron van umami / hartige smaak.
De maat van de kombu is 20 x 15 cm. De kombu kan je kleiner maken door te knippen.
Hoe kan je het bereiden:
- Laat de kombu vel eerst 6 tot 8 uur weken in water.
- verwarm een vel kombu in een pan met water voordat het gaat koken.
- haal het van het vuur en voeg katsuobushi-bonitovlokken toe.
- Zeef de kombu en katuobushi voor een gladde vloeibare dashi.