In Vietnam zetten ze koffie met behulp van een speciale koffiefilter (phin). Deze zetten ze bovenop het koffiekopje. De koffiefilter van Trung Nguyen is gemaakt van roestvrij staal en bestaat uit 4 delen:
- Een schotel met gaatjes in de bodem
- Een langwerpige stalen beker
- Een filter
- Een deksel
Het Trung Nguyen phin filter bestaat uit een ronde geperforeerde plaat, die over een koffiemok of kopje past; een zetkamer, die bovenop de plaat zit; een geperforeerd inzetstuk dat in de kamer past om de grond aan te stampen; en een dop om de warmte binnen te houden.
Hoe het phin-filter te gebruiken:
Doe 2-3 eetlepels gemalen koffie in het filter en duw de filterpers voorzichtig naar binnen.
Plaats het filter op het kopje en giet er een kleine hoeveelheid heet water bij (96-100°C) om de koffie te bevochtigen.
Wacht ongeveer 20 seconden.
Vul de filterkamer met heet water en dek af met het deksel.
Gedurende de volgende 5 minuten moet het water door de zeef druppelen.
Verwijder het deksel van de beker.
Voeg naar persoonlijke voorkeur gecondenseerde melk of suiker toe. Vietnamese koffie kan warm worden geserveerd of voeg ijs toe als je als ijskoffie wilt serveren.
Roestvrij staal
Afmeting: 9,6 x 9,5 x 7,4 cm
Inhoud: 100 ml