Pondan Spekkoek mix Lapis Legit 400g

€3,29
Op voorraad (11)
Verplichte velden:
    Authentieke smaken
    ***** Reviews Trusted Shops / Kiyoh
    Meer dan 6000 unieke producten
    Boven €99,- Achteraf betalen mogelijk
    Fysieke Winkel sinds 2007 in Almere
    BeschrijvingPondan Spekkoek mix Lapis Legit 400g
    Lapis Legit Spekkoek van Pondan, een heerlijk tussendoortje. Probeer het nu zelf en maak uw eigen spekkoek. Lapis Legit is en een Indonesische lekkernij. De spekkoek bestaat uit laagjes in twee kleuren. In het oorspronkelijk recept is in de bruine laag b

    Lapis Legit Spekkoek van Pondan, een heerlijk tussendoortje. Probeer het nu zelf en maak uw eigen spekkoek. Lapis Legit is en een Indonesische lekkernij. De spekkoek bestaat uit laagjes in twee kleuren. In het oorspronkelijk recept is in de bruine laag bruine suiker verwerkt en in de lichtere lagen geraffineerde suiker verwerkt. Voor andere varianten kan men Pandan aroma of cacao gebruiken.

    De spekkoek wordt vaak verward met het gerecht Kue Lapis, omdat dit namelijk eigenlijk cake in laagjes betekend. Kue Lapis is echter opgebouwd uit pudding of geleiachtige lagen van diverse kleuren. De lagen zijn vaak iets dikker dan bij de bekende spekkoek. In de Indonesische keuken wordt spekkoek ook wel spekuk, maar de benaming Lapis Legit komt het meeste voor.ordt over het algemeen in dunne plakjes gesneden.

     

    Ingredienten

    Bloem, Mais Zetmeel, Magere melkpoeder, Emulgators, Bakpoeder, Vanille essence, Spekkoek poeder.

    Benodigdheden

    10 eieren (3 hele en 7 eierdooiers)
    200 gr margarine, 150 gr boter
    2 eetlepels rum
    Bereidingswijze

    Verwarm de oven tot 170 °C ( hetelucht oven 160°C)
    Klop de margarine en de circa 20 minuten tot een lichte romige massa.
    Klop de eieren 10 minuten in een andere kom tot crémig worden.
    Voeg de Pondan spekkoek Cakepoeder toe en klop 6-7 minuten met een mixer op de hoogste stand goed door tot er een dik wit mengsel ontstaat.
    Voeg de botermassa en rum toe en roer het geheel goed door. Vet cakevorm (18×18 cm) dun in met margarine en bedek de bodem met bakpapier.
    Schep een dun laagje van 3-4 eetlepes van het mengsel in de cakevorm en strijk glad uit met een platte lepel.
    Bak het 5 minuten tot het stolt. Schep er weer een dun laagje van het beslag op. Strijk het weer uit en bak het 5 minuten gaar. Koek op deze manier opbouwen tot al het beslag verbruikt is.
    Laat de spekkoek 10 minuten in de vorm afkoelen en verwijder daarna het bakpapier.
    Klaar om te serveren

    Kijk voor meer informatie en recepten op www.pondan.com

    Kunnen wij helpen?Klantenservice:
    Bel ons0365304910
    Stuur ons een e-mail[email protected]
    customers give us a 4.59/5 at Trusted-shops
    ReviewsHelp ons en andere klanten door het schrijven van een review Geen reviews gevonden Je beoordeling toevoegen
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »
    • 0
    Vergelijk productenVerwijder alle producten
      U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
    Categorieën
    Producten
    Producten
    Terug naar categorieënRijst, Noedels & MeelDessert & SnacksDrankenKruidenSauzenConserverenGezondheid productenNon Food
    LandenMeest TrendySaleKlantenserviceMijn accountNederlandsEnglish