Thaise ijskoffie is een heerlijke ijskoffie die zowel in Thailand als in de rest van de wereld geliefd is. Net als bij de meeste andere ijskoffie-recepten, zijn er een paar verschillende manieren waarop Thaise ijskoffie kan worden gemaakt. Deze heerlijke ijskoffie kan worden aangepast aan ieders smaakvoorkeuren. Zodat u kunt experimenteren en het type Thaise ijskoffie kunt maken dat het beste bij u past. Thaise koffie wordt sterk gebrouwen en een filterzak is de beste methode. Kook het water en giet het over de koffiefilter. Laat het een tijdje trekken, ongeveer 10 minuten, zeef dan en voeg suiker toe. Wanneer dit mengsel wordt afgekoeld en vervolgens in een glas wordt gegoten over ijsblokjes of gemalen ijs. Zorg ervoor dat u aan de bovenkant van het glas ongeveer een halve inch ruimte overlaat, zodat u een beetje half en half, room of melk kunt inschenken. Uw koffie sterk zetten in een perspot is een andere methode. Als je dit in een thermoskan wilt doen, zet dan koffie, laat hem afkoelen, voeg dan de suiker en melk toe en zet hem ongeveer een uur of twee in de koelkast voordat je weggaat. Giet in de thermoskan en je hebt een heerlijk drankje om van te genieten terwijl je naar de wedstrijd kijkt!
De authentieke koffiemengsel in Thailand of Vietnam is nooit pure koffie, maar een mix van koffie met maïs en sojabonen om de koffiesmaak te versterken. Zelfs wordt er toegevoegde gecondenseerde melk en evaporatie melk om de koffiedrank zoeter en lekker te maken.
Bijna elke authentieke straatverkoper die ijskoffie verkoopt gebruikt deze koffie mix in Thailand.
Ingrediënten: koffie (50%), mais, sojabonen.