Kue mangkok, of ook wel bekend als gestoomde cake is een typisch Indonesisch nagerecht. Een van de vele mixen van Pondan.
Kue Mangkok Gestoomde Cake
Kue Mangkok is een vetarm en gezond alternatief voor de cake zoals wij hem kennen. Heeft u nog nooit stoomcake geproeft? Dan nodigen wij u uit om dit eens te gaan proberen. U kunt aan dit recept een eigen aroma toevoegen om het naar uw eigen smaak te maken.
Ingrediënten
Rijstemeel, Suiker, Bakpoeder, Vanille essence, Zout, Kleurstoffen (E127).
Benodigdheden
– 400 ml Water
– Gegiste Cassave (Optioneel)
Tip
Indien u geen gegiste cassave wenst te gebruiken, moet u het water met 25 ml verminderen, dus slechts 375 ml water gebruiken.
Gebruik een stoommand (kukusan) met grote gaten voor het beste resultaat. Uit 1 pak Kue Mangkok poeder kunt u 30 grote of 45 kleine stoom cakejes maken.
Berijdingswijze
1. Zet de stoompan op hoog vuur.
2. Meng de fijngemaakte gegiste cassave met 400 ml water goed door elkaar en filter het.
3. Meng intussen in een schaal de Kue Mangkok poeder met de instant gist.
4. Voeg er het cassavemengsel aan toe, meng goed door elkaar dan filtreer het nog eens.
5. Doe het belsag in kommetjes, vul ze tot bijna vol (Het beslag dient direct gestoomd te worden. Indien u het beslag lang laat staan, rijzen de koekjes niet maximaal).
6. Stoom ze 15 minuten, deksel niet van de pan halen tijdens het stomen.
7. Neem de kommetjes uit de stoompan als ze gaar zijn. Laat ze even afkoelen. Haal de koekjes uit de kommetjes. Klaar om te serveren.
Kijk voor meer informatie over pondan producten op www.pondan.com