Instantnoedels zijn uitgevonden voor het gemak, omdat ze makkelijk te bereiden en betaalbaar zijn. Tegenwoordig zijn er veel soorten instant noedels om uit te kiezen. Er zijn noedels met een eenvoudige smaak en ook iets duurdere noedels omdat ze proberen de smaken van noedels die uren kunnen duren om te maken, te recreëren zodat ze gemakkelijk in een paar minuten klaar te maken zijn.
Zo is er de Hokkien noedel van Thai Delight waarmee je in een paar minuten Hokkien noedels kunt maken. Het is een hartige roerbaknoedel die dikke eiernoedels gebruikt en de sauzen zijn afhankelijk van het gebied. Ondanks de naam wordt gezegd dat het is gemaakt door een man genaamd Ong Kim Lian in Kuala Lumpur. Hij vertelde zijn klanten dat het "Hokkien mee" heette, gewoon omdat hij Hokkien was.
En er is ook Nongshim Chapagetti dat smaakt naar jjajangmyeon, een zoete en zoute Koreaanse noedel met gefermenteerde zwarte sojabonenpasta. Sommige varianten gebruiken vlees zoals varkens- en rundvlees voor het vlees, en uien, kool of ingemaakte gele radijs voor de groenten.
Dezelfde Chapagetti werd zelfs erg populair door zijn verschijning in de Koreaanse film Parasite, die in de Engelstalige gemeenschap bekend staat als "ramdon".
Maar je hoeft niet altijd afhankelijk te zijn van kant-en-klare smaken om thuis andere smaken te maken! Nu het internet ons gemakkelijk wereldwijd met elkaar verbindt, duurt het maar een paar seconden om veel 'hacks' te vinden.
Om te beginnen kun je mayonaise aan je noedels toevoegen. Ongelooflijk simpel, maar het laat je noedels rijker en romiger smaken, alsof er zuivel in zit. Meng in een kom een ei, een geraspte knoflook en een eetlepel mayonaise terwijl je je noedels kookt. Als je mie klaar is met koken, giet je langzaam beetje bij beetje het gekookte water in de kom. Vergeet niet te mengen om te voorkomen dat het ei gaat stremmen.
Garneer de noedel met gehakte bieslook en geniet van je mayo-noedel!
Er is nog een ander soort noedel die je gemakkelijk kunt maken en die sommige mensen zelfs instant carbonara noedel noemen! Niet elke smaak van instant noedels is hiervoor geschikt, meestal wordt aangeraden om noedels met een eenvoudige smaak te gebruiken, zoals noedels met uiensmaak, met kipsmaak of zelfs de pittige noedels zoals hete samyang noedels.
Een van de methoden is het gebruik van melk in plaats van water om de noedels te koken. Kook je noedels zoals gewoonlijk, zorg ervoor dat de melk niet overloopt en serveer het dan in een kom waarin de noedels al op smaak zijn gebracht. Sommige mensen voegen ook kaas toe, zoals cheddar, parmezaan of mozzarella voor de smaak.
Een andere methode is door je noedels eerst te koken en dan het water te zeven, maar vergeet niet het water te bewaren voor later gebruik! Doe dan een rauw ei in de noedels, geraspte kaas en een beetje van het bewaarde water. Je kunt wat chilivlokken toevoegen voor extra pit!
Voor de volgende heb je een magnetron nodig. Eet alle kopjes noedels zoals je normaal zou doen, maar drink nog niet alle soep op! Doe een rauw ei in het kopje en zet het een paar minuten in de magnetron. En klaar is een gestoomd ei met alle smaken van de soep! Het is zacht, hartig, makkelijk en heerlijk!
Er zijn een aantal kopjes noedel smaken die je kunt proberen, zoals Nongshim pittige noedel, Oyakata curry noedel, Mi-cup Nivo rundvlees noedel, of Indomie kip noedel. Kijk welke het beste bij je past!
Voor vleesliefhebbers: spek, worstjes, tonijn of vlees uit blik kun je bakken en aan je noedels toevoegen om het nog aantrekkelijker te maken! Als je het wat gezonder wilt, voeg dan wat gehakte groenten toe. Wees niet bang om de bereidingswijze aan te passen en toppings aan je noedels toe te voegen, je moet je maaltijd nog smakelijker maken!